Spring til indhold

Agneta Mei Hytten


Mit navn er Agneta Mei Hytten og jeg er stifter og indehaver af videns- og kulturvirksomheden Musica Art. Jeg er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitetet i musik og nordiske sprog og litteratur og har derudover fulgt kurser på filosofi, litteraturvidenskab og teatervidenskab. Mine hovedfag i musik er klaver, sang, musikteori, musikhistorie og musikledelse og jeg har skrevet speciale omhandlende Musik og medier. Gennem årene har jeg videreuddannet mig inden for fundraising, jura og ophavsret, IT, voksenpædagogik, salg, ledelse, kommunikation og digitale medier.

Jeg har været ansat som gymnasielærer i musik og drama på Gammel Hellerup Gymnasium, hvorfra jeg selv tog nysproglig studentereksamen. Derudover har jeg taget Højere Handelseksamen fra Niels Brock/Copenhagen Business College og en 2-årig international leder- og coaching uddannelse i Danmark og England.

Jeg har arbejdet med musikforskning og konsulentopgaver i Danmarks Radio og i perioden 1998-2008 i samarbejde med tidl. musikchef Mogens Andersen. Efter hans død har jeg færdiggjort hans opgaver, udgivelses- og forskningsprojekter. Dette arbejde har givet mig stor erfaring i musikforskning, digitalisering af musik, metadata strategi, fundraising og ekspertise inden for forskningsområdet Musik og medier.

Jeg har været forelæser på Musikvidenskab ved Folkeuniversitetet i København fra 2001-2014 og tilbyder nu foredrag og formidling af klassisk og ny musik i mine lyse og inspirerende lokaler i min egen virksomhed.

Min store passion er at undervise, dirigere kor og åbne døre til musikkens verden gennem foredrag, formidling og koncerter. Jeg har over 25 års erfaring i individuel undervisning af børn og voksne i alle aldre på begynder, mellemstadie og viderekomment niveau. Flere af mine elever har jeg hjulpet med forberedelse til studentereksamen i musik, optagelsesprøver til videregående musikuddannelser og audition til fx teaterforestillinger.

I de seneste 19 år har jeg haft virksomheden Musica Art, hvor jeg har glæden at kunne kombinere de musiske og kreative opgaver med konsulentopgaver og forskning. Jeg har etableret 4 amatørkor og en Korskole i Nordsjælland, de har alle fejret 10 år i 2022. Jeg arbejder med alle aldre med fokus på en alsidig repertoire profil med både rytmisk og klassisk og moderne kormusik. Desuden er jeg korleder for et herligt børnekor i Rygaards Internationale skoles Fritidsafdeling.

På det kunstneriske område har jeg deltaget i masterclass i sang, musikledelse og direktion hos bl.a. Inge Marstal, Sten Lindholm, Jørgen Berg, Eric Ericson, og taget kurser i musik og IT og deltaget i musikpædagogiske kurser og konferencer på DKDM. Jeg har deltaget i koncertrejser i EU lande som korsanger gennem 15 år og har haft mange skønne oplevelser med at udbrede kendskabet til klassisk og ny musik og uropføre værker af nulevende komponister i Danmark og EU. Desuden har jeg arbejdet som kirkesanger i Københavnsområdet i 33 år, heraf 25 år i Sankt Johannes kirke.

Jeg har en stor forkærlighed for opera, klassisk musik og den ny kompositions musik og min datter må have taget denne interesse til sig, da hun nu er ved at uddanne sig til klassisk sanger og vi deler den store passion for musik og særligt sangen. I virksomheden bidrager hun med undervisning, musikforedrag og teknisk assistance, når tiden tillader det ved siden af studier og koncert aktiviteter.