Spring til indhold

Agneta Mei Hytten


Mit navn er Agneta Mei Hytten og jeg er stifter og indehaver af videns- og kulturvirksomheden Musica Art. Jeg er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitetet i musik og nordiske sprog og litteratur og har derudover fulgt kurser på filosofi, litteraturvidenskab og teatervidenskab. Mine hovedfag i musik er klaver, sang, musikteori, musikhistorie og musikledelse og jeg har skrevet speciale omhandlende Musik og medier. Gennem årene har jeg videreuddannet mig inden for fundraising, jura og ophavsret, IT, voksenpædagogik, salg, ledelse, kommunikation og digitale medier.

Jeg har været ansat som gymnasielærer i musik og drama på Gammel Hellerup Gymnasium, hvorfra jeg selv tog nysproglig studentereksamen. Derudover har jeg taget Højere Handelseksamen fra Niels Brock/Copenhagen Business College og en 2-årig international leder- og coaching uddannelse i Danmark og England.

Jeg har arbejdet med musikforskning og konsulentopgaver i Danmarks Radio i 1998-2016 og i perioden 1998-2008 i samarbejde med tidl. musikchef Mogens Andersen. Efter hans død har jeg færdiggjort hans opgaver, udgivelses- og forskningsprojekter. Dette arbejde har givet mig stor erfaring i musikforskning, digitalisering af musik, metadata strategi, fundraising og ekspertise inden for bevaring af særligt den musikalske kulturarv.

I årene 2001-2014 har jeg været forelæser på Musikvidenskab ved Folkeuniversitetet i København og tilbyder nu foredrag og formidling af klassisk og ny musik i mine lyse og inspirerende lokaler i min egen virksomhed. De emner, som mine foredrag omhandler, kan du læse mere om under menupunktet Formidling.

Min store passion er at undervise, dirigere kor og åbne døre til musikkens verden gennem foredrag, formidling og koncerter. Jeg har over 25 års erfaring i individuel undervisning af børn og voksne i alle aldre på begynder, mellemstadie og viderekomment niveau. Flere af mine elever har jeg hjulpet med forberedelse til studentereksamen i musik, optagelsesprøver til videregående musikuddannelser og audition til fx teaterforestillinger og korprojekter.

I de seneste 20 år har jeg haft virksomheden Musica Art, hvor jeg har glæden at kunne kombinere de musiske og kreative opgaver med konsulentopgaver og forskningsformidling. Jeg har etableret flere amatørkor, de har alle fejret 10 år i 2022. Jeg arbejder med alle aldre med fokus på en alsidig repertoire profil med både rytmisk og klassisk og moderne kormusik. Desuden er jeg musiklærer i Rygaards Internationale skoles Fritidsafdeling. 

På det kunstneriske område har jeg deltaget i masterclass i sang, musikledelse og direktion hos bl.a. Inge Marstal, Sten Lindholm, Jørgen Berg, Eric Ericson.

Jeg har deltaget i kammerkoret Klerkekoret i fem år i min studietid på Musikvidenskab, her var alle både sangere og dirigenter på skift og højdepunktet var en koncertturné til Bodensee i Tyskland og Schweiz.

Herefter kom jeg med som elitekorsanger i kammerkoret Cantus Firmus gennem 15 år og var formand for koret i tre år. Kammerkoret Cantus Firmus bestod af 24 erfarne sangere og optrådte med 12-15 koncerter om året og derudover et par weekendture og mindst én koncertturné i udlandet. Cantus Firmus har optrådt i over 400 kirker i Danmark fra Christiansø til Thorshavn på Færøerne og en række af koncerterne er blevet transmitteret i Danmarks Radio. Koncertrejserne gik til en række lande i EU med Sverige, Norge, Spanien, Tjekkiet, Tyskland, Italien, Frankrig, Estland og Letland. Kammerkorets sangere var overvejende fra Musikvidenskab og DKDM i København og havde stor glæde af et frugtbart samarbejde med tidl. organist Carsten Møller i de mange store projekter og på koncertrejser og i flere omgange repræsenterede koret Danmark ved internationale korfestivaler. Koret havde specialiseret sig i ældre kirkemusik og ny kormusik og havde et godt samarbejde med tidl. professor Dan-Olof Stenlund, han bevirkede en opblomstring af korsangen i DK og anbefalede dirigenttalenter som Harald Eikaas, Roland Haraldsson, Kaisa Roose til koret. Her er et lydklip fra en CD indspilning "Aftenstund i Jylland" med Kaisa Roose som dirigent og Wents Reinbergs, orgel:
Jesus bleibet meine Freude.

Af Cantus Firmus koncertmæssige højdepunkter kan bl.a. nævnes: Edward Elgar The Dream of Gerontius i samarbejde med Koncertforeningens kor, koncertrejse og optræden med musik af Palestrina og nyere danske komponister ved en Kroningsmesse i Peterskirken i Rom, korkoncerter i DK med Maurice Duruflés Requiem og Saint-Saëns Juleoratorium, flere af J.S. Bachs kantater bl.a. Jesu, meine Freude (BWV 358) og H-mol messen, Bernhard Lewkovitch Messe for blandet kor, harpe samt blæsere samt mangfoldige motetter.

Desuden har jeg arbejdet som kirkesanger i Københavnsområdet i 33 år, heraf 25 år i Sankt Johannes kirke, hvor jeg holdt et dejligt 25 års jubilæum i kirken med kolleger og privat i Hellerup med alle mine kor- og musikvenner.

Jeg har en stor forkærlighed for opera, klassisk musik og den ny kompositions musik og min datter Emilie Jønsson har taget denne interesse til sig, da hun nu er ved at uddanne sig til klassisk sanger i Tyskland og vi deler den store passion for musik og særligt sangen. I virksomheden bidrager hun med undervisning, musikforedrag og teknisk assistance, når tiden tillader det ved siden af studier og koncert aktiviteter. Du kan læse mere om Emilies koncerter under menupunktet Nyheder.