Rytmer og noder

Har du lyst til at lære rytmer, noder og bladsang?

Er du korsanger og vil videre og lære at læse kornoder i flerstemmige korsatser?

Er du koncertgænger og ønsker at få et dybere kendskab til den musik, du lytter til?

Ønsker du helt generelt at kende mere til musikkens grundbegreber?


Lær bladsang, rytmer og noder, træn din musikalitet og dit gehør og ha det sjovt imens.
Vi træner din rytmesans og dit gehør og arbejder med små korte forløb, så du får kendskab til den kreative tid i nuet uden at miste fokus. Temaer: kormusik, ensemble- og orkestermusik, soloværker. Vi træner hørelære og bladsang efter noder. Du lærer at bruge et klaver til at finde starttonen i en sang.

Vi arbejder med almen musiklære, musikkens grundelementer:

melodi - klang - harmoni - rytme - form

Du lærer at overskue et nodebillede, øver rytmer og tonehøjder og får kendskab til den musikalske terminologi.  Kurset veksler mellem forelæsning, musiklytning og praktiske øvelser.


Hvem er kurset for?
Kurset er for mænd og kvinder i alle aldre, kom tæt på musikken og træn din hjerne og krop og lær rytmer og noder i et sjovt og trygt fællesskab.  Alle kan være med både begyndere og øvede - amatørmusikere - korsangere - koncertgængere - musikinteresserede og musikelever i alle aldre er velkomne.


Vælg niveau 1, 2, 3, 4, 5
Når du har gennemført første kursus på 5 lektioner får du tilbud om at fortsætte på niveau 2, 3, 4 og 5. Efter endt kursusforløb på 5 kurser modtager du kursus diplom.

De fleste kursister vælger minimum 3 niveauer og har stor glæde af forløbet med samarbejde og dialog med de øvrige kursister.

Vi gennemgår den almene musiklære om melodi, klang, harmoni, rytme og form. Kurset veksler mellem sjove opgaver og gruppeøvelser, masser af praktisk træning, lidt forelæsning og musiklytning. Vores kurser er fordelt på 5 niveauer og alle kan være med.

Du må forvente en smule hjemmearbejde, da det er som at lære et nyt sprog, der skal trænes og læres nye gloser = musikbegreber og øves i samtale = øvelser, lytning og samarbejde.


2022: Vi har kurser, der starter hver måned med begrænset deltagerantal, vælg ugedag her:

Hold 1: tirsdag kl. 9.30-10.30, mødested: Musica Art, Hellerup.

Hold 2: onsdag kl. 9.30-10.30, mødested: Musica Art, Hellerup.

Hold 3: torsdag kl. 9.30-10.30, mødested: Musica Art, Hellerup.

Vi følger myndighedernes retningslinjer og ønsker at give dig en tryg oplevelse, når du deltager i vores kurser, læs mere om vores retningslinjer her


Nyt tilbud online: RYTMER OG NODER 2022 kan efter ønske afholdes som online kursus, hvor du lytter med hjemmefra og modtager undervisningen gennem computer, Ipad eller din mobil.

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende sms til 23303108 med dit navn, valg af ugedag og herefter modtager du bekræftelse med betalings oplysninger. Vi har åbent for tilmelding hele året.

Pris: Det koster 975,- kr. at deltage i kurset (5 gange à 60 minutters lektioner). Der kan betales med mobile pay til 931991 inden kursus start.

Kontakt: Cand. mag. Agneta Mei Hytten, mobil 23303108.