Spring til indhold

Rytmer og noder

For alle der ønsker at blive gode til at synge og spille efter noder og rytmer og træne gehør og færdigheder inden for musik.

Det kan være, at du er korsanger og vil videre og ønsker at lære at læse noder, så du bliver bedre til at synge med i flerstemmige korsatser?

Måske er du musikelev og har brug for at styrke din nodelæsning, så du bliver endnu bedre til at spille og synge og udfolde dig på dit instrument?

Måske er du koncertgænger og ønsker at få et dybere kendskab til den musik, du lytter til?

Måske har du fået mere tid og ønsker at møde andre, der interesserer sig for musik og ønsker at holde hjernen ung og frisk ved at lære nyt med kreativ træning?

Ønsker du helt generelt at kende mere til musikkens grundbegreber? Så kom med på kurset og tilmeld dig ved at booke tid på sms 23303108.


Lær bladsang, rytmer og noder, træn din musikalitet og dit gehør og ha det sjovt imens.
Vi træner din rytmesans og dit gehør og arbejder med små korte forløb, så du får kendskab til den kreative tid i nuet uden at miste fokus. Temaer: kormusik, ensemble- og orkestermusik, soloværker. Vi træner hørelære og bladsang efter noder. Du lærer at bruge et klaver til at finde starttonen i en sang.

Vi arbejder med almen musiklære, musikkens grundelementer:

melodi - klang - harmoni - rytme - form

Du lærer at overskue et nodebillede, øver rytmer og tonehøjder og får kendskab til den musikalske terminologi.  Kurset veksler mellem forelæsning, musiklytning og praktiske øvelser.


Hvem er kurset for?
Kurset er for unge og voksne i alle aldre, kom tæt på musikken og træn din hjerne og krop og lær rytmer og noder i et sjovt og trygt fællesskab.  Alle kan være med både begyndere og øvede - amatørmusikere - korsangere - koncertgængere - musikinteresserede og musikelever i alle aldre er velkomne.


Vælg niveau 1, 2, 3, 4, 5
Når du har gennemført første kursus på 5 lektioner får du tilbud om at fortsætte på niveau 2, 3, 4 og 5. Efter endt kursusforløb på 5 kurser modtager du kursus diplom.

De fleste kursister vælger minimum 3 niveauer og har stor glæde af forløbet med samarbejde og dialog med de øvrige kursister.

Vi gennemgår den almene musiklære om melodi, klang, harmoni, rytme og form. Kurset veksler mellem sjove opgaver og gruppeøvelser, masser af praktisk træning, lidt forelæsning og musiklytning. Vores kurser er fordelt på 5 niveauer og alle kan være med.

Du må forvente en smule hjemmearbejde, da det er som at lære et nyt sprog, der skal trænes og læres nye gloser = musikbegreber og øves i samtale = øvelser, lytning og samarbejde.


Vi har åbent for tilmelding på sms 23303108 - først til mølle:

Vi har kurser i 2023 med formiddagshold, send sms til 23303108 med dit navn og foretrukne ugedag:

Hold 1: tirsdag kl. 9.30-10.30, mødested: Musica Art, Hellerup.

Hold 2: onsdag kl. 9.30-10.30, mødested: Musica Art, Hellerup.

Hold 3: torsdag kl. 9.30-10.30, mødested: Musica Art, Hellerup.

Retningslinjerne er lempet i Danmark og vi anbefaler, at vi stadigvæk passer godt på  hinanden ved at blive hjemme, når man er syg. For at sikre dig en rar og tryg oplevelse, når du tilmelder dig hos os, kan du læse om vores regler her

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende sms til 23303108 med dit navn, valg af din foretrukne ugedag og herefter modtager du bekræftelse med betalings oplysninger og startdato. Vi opretter hold, når der er minimum 2-5 deltagere tilmeldt. Vi har åbent for tilmelding hele året.

Pris: Det koster 975,- kr. at deltage i kurset (5 gange à 60 minutters lektioner). Der kan betales med mobile pay inden kursus start.

Kontakt: Cand. mag. Agneta Mei Hytten, mobil 23303108.

Nyt tilbud online: RYTMER OG NODER 2023 kan efter ønske afholdes som online kursus, hvor du lytter med hjemmefra og modtager undervisningen gennem computer, Ipad eller din mobil.