COVID-19 information pr. 4.8.2020

Vi passer på hinanden


Musica Art følger Regeringen og myndighedernes regler nøje og har siden 26. marts 2020 flyttet al undervisning for musikelever, kor, korskole, kurser, coaching, rådgivning og møder til online aktiviteter og fortsætter som hidtil. Kontakt og information formidles til alle via mail, sms, sociale medier og blog.

Fra uge 25 har vi gradvis genåbnet for soloundervisning og møder 1:1 med sikkerhedsretningslinjer.

I uge 33 og 34 har vi sæsonstart for musikelever og korskole, og i uge 34 og 35 for korhold.
Alle deltagere får tilsendt myndighedernes opdaterede retningslinjer for de pågældende aktiviteter, inden vi mødes til undervisningen.

Du kan følge Sundhedsstyrelsens opdaterede retningslinjer her: https://www.sst.dk/da/corona


Genåbning er noget, vi gør sammen

Genåbning er noget vi gør sammen, og vi er glade for at byde dig velkommen. Vi bestræber os på at tilrettelægge aktiviteter og undervisning, så du kan føle dig tryg ved at deltage. Når du deltager, opfordrer vi dig til at passe på dig selv og andre ved at tage hensyn og udvise fornuftig adfærd. Du vil kunne opleve, at nogle deltagere eller underviser for en sikkerheds skyld bærer maske. Det er naturligvis i orden og op til den enkelte, om man ønsker at bære maske.

Vi opfordrer til, at du tager hensyn til deltagere og underviser, hvis du har været ude at rejse til områder, der frarådes af myndighederne, så bedes du vente med at møde op indtil 2 uger efter hjemkomst. Vi beder dig også om at følge myndighedernes generelle retningslinjer og blive hjemme indtil 48 timer efter du har oplevet symptomer som feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine og ondt i halsen. Er du i tvivl om du er syg, råder vi dig til at blive hjemme. Hvis en person i dit hjem er konstateret smittet med coronavirus, beder vi dig om at blive hjemme indtil 48 timer efter personen har haft symptomer.
Læs mere om de seneste oplysninger fra myndighederne på coronasmitte.dk.

Gælder der særlige retningslinjer for din aktivitet og undervisning, bliver du altid kontaktet direkte, inden undervisningen går i gang.

Læs venligst vores opdaterede Corona-retningslinjer ved tilmelding med sæsonaftale, individuel - hold - kor pr. 4.8.2020 forneden på denne side.

 

Retningslinjer i Musica Art for soloundervisning 1:1 (pr. 4.8.+22.8.2020):

De fem generelle råd + 1
Alle deltagere bedes orientere sig om de til enhver tid gældende overordnede regler fra Sundhedsstyrelsen på www.sst.dk.

 1. Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
 2. Host eller nys i dit ærme.
 3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
 4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
 5. Hold afstand og bed andre tage hensyn.
 6. Desuden er det et krav at bære mundbind i offentlig transport i myldretiden og i sammenhænge, hvor det ikke er muligt at sikre afstands kravene (pr. 22.8.2020).

 

Her vil være håndsprit fremme ved indgangen og i mødelokalet.
Vi holder god afstand på 1-2 meter.
Under sang anvender jeg afskærmning og 3 meters afstand og vi lufter ud med en kort pause midtvejs.
Ved klaverundervisning anvender vi hver sit instrument.
Der er sørget for udluftning og grundig rengøring af nodestativ og instrument før og efter hver elev.
Hvis en af os har sygdoms-symptomer om morgenen på dagen for lektionen, skal vi aflyse og finde en anden dag eller blot tage en online lektion.
Der vil i Corona-tiden ikke blive delt noder og sange mellem os, du modtager nye materialer via e-mail og bedes selv printe ud før du møder til lektionen.
Der vil ikke være forplejning her, så du bedes selv medbringe vandflaske efter behov. 


Retningslinjer for korsang (pr. 4.8.+22.8.2020):

De fem generelle råd + 1
Alle korsangere bedes orientere sig om de til enhver tid gældende overordnede regler fra Sundhedsstyrelsen på www.sst.dk:

 1. Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
 2. Host eller nys i dit ærme.
 3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
 4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
 5. Hold afstand og bed andre tage hensyn.
 6. Desuden er det et krav at bære mundbind i offentlig transport i myldretiden og i sammenhænge, hvor det ikke er muligt at sikre afstands kravene til forhindring af smitte (pr. 22.8.2020).

Retningslinjer for korsang (pr. 4.8.2020): (Kilde Sundhedsstyrelsen, kororganisationer, Musik- og kulturskoler, Kulturministeriet m.fl.)

 • DELTAGELSE: Personer med symptomer på Covid-19 skal IKKE deltage, og enhver korsanger må følge sundhedsmyndighedernes anvisninger på området. Enhver korsanger må vurdere sin deltagelse.
 • HYGIEJNE: God hygiejne. Alle skal vaske hænder/bruge håndsprit før, under og efter undervisningen, og man skal rengøre de flader, man selv har berørt, fx stol. (Man kan evt. have sin egen klapstol med). Vær opmærksom på kontaktflader, som håndtag osv.
 • AFSTAND: Ingen fysisk kontakt mellem personer før, under eller efter en korprøve. Afstandskravene er pt: maksimalt 1 person pr. 4 m2 gulvareal ved korsang - 2 meter mellem korsangerne med afstand til siden og foran og bagved hver person, alle synger med hovedet samme vej og klaveret står skråt på siden af gruppen og jeg dirigerer fra midten af salen på god afstand. Ved almindelig samtale gælder 1 meters afstand, hvis man er i sårbar gruppe gælder 2 meter, når vi hyggesnakker.
 • PLADSFORHOLD: Øvelokaler skal være egnet til et større pladsbehov og med gode udluftningsmuligheder. Skolerne har siden foråret sat ekstra rengøringshold på dagligt, der indgår også krav om udluftning mellem aktiviteter og vi kan selv lave udluftning undervejs efter behov.
 • NODER OG BESPISNING: Alle printer noder, der er tilsendt digitalt til at printe og sætte i kormappen, inden korprøven, medbringer kormappe med sange og egen forplejning til pausen. Husk egen håndsprit og te/kaffe/vand med lidt til pausen, da alle kor frarådes at have fælles kage ordning i denne tid.
 • ANTAL: Grænsen for forsamlinger er på maksimalt 50 personer. (25.9.)

 

Der er ikke krav fra myndighedernes side om at bære mundbind under korsang, det er helt op til hver enkelt. Der er krav for alle pr. 22.8.2020 om at bære mundbind i offentlig transport i myldretiden og steder, hvor det ikke er muligt at overholde pladskravene. Skulle der komme nye retningslinjer i løbet af korsæsonen, må vi medbringe mundbind til kor og beskytte hinanden. Vi følger retningslinjerne nøje og opdaterer løbende.

Corona-retningslinjer ved tilmelding med sæsonaftale, individuel, hold, kor (pr. 4.8.2020):

Når du er tilmeldt med sæsonaftale, som indebærer fordelagtige priser, reserverer vi automatisk en plads til dig i næste sæson og du modtager honoraropkrævning og en sidste frist for evt. udmeldelse. Herefter er din tilmelding bindende for næste sæson og du bedes betale for din deltagelse, inden betalingsfristen udløber - hvis du ikke har betalt inden betalingsfristens udløb, frigives pladsen til andre interesserede.

Ved tilmelding giver du automatisk samtykke til, at vi må kontakte dig i forbindelse med din deltagelse på holdet via e-mail eller sms til gavn for gennemførelse af undervisningen og administrationen heraf.

Vi forbeholder os til enhver tid retten til at omlægge undervisningen, f. eks. at afholde mødegange som onlineundervisning, evt. midlertidigt dele holdet op, flytte lokale eller undervisningssted, afholde undervisningen med en vikar ved sygdom osv.

Eventuelle ekstraudgifter til bøger og andre materialer i forbindelse med undervisningen kan forekomme. Denne ekstra omkostning afholdes af deltagerne, medmindre andet fremgår af sæsonaftalen.

Vi glæder os til at se jer alle igen!