Øresundskoret 2022

Vil du synge med i Sommerkor 2022? Du er velkommen i Sommerkor, vi starter mandag 27/6 i Hellerup. Tilmelding til korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108. Læs mere her 

Tillykke med Øresundskorets 10 års jubilæum sommeren 2022

Korsang i bevægelse

Tusind tak for deltagelse i Kultur & Festuge i Gentofte 9.-12. juni 2022 - på gensyn næste år.


Øresundskorets formål: At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at deltage i det musikalske fællesskab og komme i gang med aktiv musikudøvelse. Vi er et skønt og rummeligt kor med fokus skønne korsatser og godt humør. Nyere forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og sundhed og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Ved sang frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du oplever glæden ved fællesskabet og går hjem fra kor med fornyet energi.


Velkommen til Øresundskoret sæson 2022 

SÆSONSTART efterår er mandag d. 22.8.2022: Vil du med i koret, så tilmeld dig som gæst til sæsonstarten, hvor vi optager nye sangere, vi vil meget gerne have flere med i koret. Alle kan være med, det er en fordel at have lidt korerfaring, men du behøver ikke kunne noder. Du lærer alt til korprøverne. Din tilmelding er først gældende, når du har kontaktet korleder på sms 23303108 inden korprøven.

SÆSONPLAN - Korprøver efterår 2022: Kordatoer efterår 2022, uge 34-50, 16 gange, pris: 1040 kr. (beløbet betales samlet pr. 1.8. eller i to rater med 520 kr. pr. 1.8. og 520 kr. pr. 1.10.2022). Vi øver i Holmegårdsparkens Kirke i Ordrup.
Mandag kl. 17.00 d. 22/8 + 29/8 + 5/9 + 12/9 + 19/9 + 26/9 + 3/10 + 10/10 + (efterårsferie d. 17/10) + 24/10 + 31/10 + 7/11 + 14/11 + 21/11 + 28/11 + 5/12 + 12/12.

 

PRINT SOMMERPROGRAM 2022

Sange til at printe til kormappen:

(HS = Højskolesangbogen 18. udg./ny19.udgave)

Fællessang 1: Du danske sommer jeg elsker dig, HS 321/339 - tekst: Du danske sommer jeg elsker dig

Godmorgen, lille land, HS 30/24 - tekst: Godmorgen, lille land

Danmark nu blunder den lyse nat -Danmark-nu-blunder-den-lyse-nat

Dona nobis pacem - tekst og node: Dona nobis pacem

Du kom med alt det der var dig - Du kom med alt det der var dig, tekst

Fællessang 2: I Danmark er jeg født, HS 356/384 - I Danmark er jeg født

Lyse nætter, HS ny 321 - kor arr. - Lyse nætter-Alberte, kor arr. tekst - Node til sopran overstemme er uddelt til kor.

Visen om de atten svaner, HS ny 474 - 2 st. node SA/TB: Visen om de atten svaner, node 2st. - tekst: Visen om de atten svaner

I´m gonna wash that man right out of my hair - Damekor - tekst: I´m gonna wash that man right outa my hair

Herligt, en sommernat, HS 319/338 - Herrekor - tekst: Herligt, en sommernat, HP

Fællessang 3: Livstræet, HS 141/142 - tekst: Livstræet

Forelsket i København - duet tekst: Forelsket i København, DUET - tekst

En yndig og frydefuld sommertid, HS 421/444 - tekst: En yndig og frydefuld sommertid

(2. stemme sopran - er uddelt til kor)

Fuld af nattens stjerner - Fuld af nattens stjerner og node til omkvæd - Fuld af nattens stjerner, node til 2 st. korrefrain

Den allersidste dans - Herrekor/Damekor - tekst: DEN ALLERSIDSTE DANS

Fællessang 4: Midsommervisen/Vi elsker vort land, HS 316/335 - tekst: Midsommervisen

Fødselsdags potpourri - er uddelt til kor.

 

Fra 1. februar 2022 er restriktionerne lempet i DK. Vi anbefaler dog, at vi stadigvæk holder god afstand, bruger håndsprit, lufter godt ud og passer på hinanden ved at BLIVE HJEMME, når du eller en af dine nære kontakter har symptomer på forkølelse, influenza, feber, hoste osv.


Kom med som gæst i august 2022: Vi optager nye sangere med korerfaring til sæsonstarten mandag 22. august 2022, hvor det er muligt at deltage som gæst til en korprøve. Din tilmelding er først gældende, når du har tilmeldt dig hos korleder inden korprøven på sms 23303108. Herefter modtager du en invitation og link til at printe sange til kormappen eller du kan læse dem på din mobil eller Ipad.

Indmeldelse i koret: Du kan tilmelde dig i koret i løbet af de første 2 måneder af korsæsonen. I sidste del af sæsonen øver vi til koncert og har brug for ro og stabilt fremmøde, så vi kan lære tingene og blive sunget godt sammen i koret. 

Vi forventer, at du har lidt korerfaring og kan synge rent og deltager i korprøverne hver mandag, så vidt muligt, når du er indmeldt i koret. Du behøver ikke kunne læse noder, du lærer sange og korstemmer ved korprøven. Alle, der har lyst til at øve på sangtekster og melodier hjemme, er selvfølgelig meget velkomne til dette.

Indplacering i stemmegruppe: Alle nye sangere aftaler en kort stemmeprøve med korleder for at blive indplaceret i korets stemmegrupper sopran (høj, mezzo), alt (mezzo, dyb), tenor (høj, dyb) og bas (baryton, dyb bas). Book tid hos korleder på sms 23303108. 

Sangtilbud
Har du ikke sunget i kor før, anbefales det, at du forbereder dig ved at tage solosangtimer og lære sang- og stemmetræning, så du kan træne dit gehør, åndedræt og holde din korstemme. Har du venner, som du ønsker at træne sammen med, så kan du tilmelde dig et sanghold med 2-5 deltagere (book tid hos korleder på sms 23303108).

Er du øvet korsanger er du velkommen til at tage solosangtimer ved siden af korsangen for at dygtiggøre dig og styrke din nodelæsning og synge dit favorit repertoire.

Du kan også synge med i Korskolen (onsdag kl. 18 i Hellerup), så du kan træne din stemme og få selvtillid og kortræning og ha det sjovt, kontakt korleder og hør nærmere.

Der er adgang til sangtræning hele året, enten solo, holdundervisning eller Korskole.

Vigtigt: Læs mere om retningslinjer for korsang og betingelser for tilmelding med sæsonaftale under menu: Covid-19 information.

 

Afholdte arrangementer 2022:

20/6: Sommerafslutning for Øresundskorets medlemmer mandag 20. juni kl. 17 i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en skøn sommerafslutning med herlig fødselsdagsmiddag i Holmegårdsparkens Café.

13/6: Tusind tak for en dejlig sommerkoncert i Holmegårdsparkens Kirke for beboere, pårørende og personale. Fødselsdagskoncert.

10/6: Tusind tak til alle de sangglade i alle aldre, der deltog i Midsommersange, viser, jazz og fællessang - med Musica Art og Øresundskoret i Øregårdsparken.

30/5: Mandag 30. maj kl. 19.00 Sommerkoncert i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte, hvor vi har fejret korets 10 års fødselsdag. 

Bootcamp 16/5 og 28/5: træning for korsangerne før fødselsdagskoncerterne.

Afholdte arrangementer 2021:

13/12: Julekoncert: Tusind tak til alle for en dejlig julekoncert og juleafslutning i Øresundskoret mandag d. 13. december 2021 kl. 19.00 i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek. På grund af Corona-situationen holdt vi i år et LUKKET julearrangement for Øresundskoret og få inviterede gæster.

18/12: Carol sang i Helsingør: Korsangere fra Øresundskoret og Oktavius sang julecarols i gaderne i Helsingør by og spredte julestemning lørdag 18. december 2021. Tak for en dejlig dag og hyggeligt traktement på Lagonis kaffebar med glögg og varm cacao.


Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt kor for kvinder og mænd i alle aldre, vi synger sammen hver mandag. Vores formål er at træne stemmerne og ha det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus.

Koret har eksisteret i 9 år og synger et alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser og sange, unisone fællessange og klassisk og rytmisk flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til både den kirkelige og verdslige musikkultur gennem arbejdet med at indøve sangene. Du lærer at underordne dig helheden for at skabe en fælles korklang og du lærer at lytte for at lære, da det kræver stor indlevelse og koncentration at synge flerstemmigt.

Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson, dog har vi i Corona-tiden haft perioder med online kor eller sunget i mindre grupper eller måttet finde større lokaler og har måttet aflyse koncerter ligesom andre kor i hele landet for at undgå smitte. Vi opmuntrer andre til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred, mental sundhed og godt humør og holder derfor Syng sammen med Øresundskoret koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen.

Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer øvelser og korsatser til Øresundskoret.

Kontakt korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108 og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i et skønt kor med fokus på fællesskab og godt humør og det at have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere ved at få træning af stemme, åndedræt, hjerne og krop.