Spring til indhold

 

 Korsang i bevægelse

 

Øresundskoret 

Savner du at synge i et dejligt blandet kor? Så kom med og syng dig i godt humør i Øresundskoret, du er velkommen som gæst til en korprøve i 2024. Tilmeld dig til korleder Agneta Mei Hytten og læs her på siden, hvordan du kommer med.


Velkommen til Øresundskoret 

Korworkshop: Super inspirerende korworkshop med hyggeligt samvær i efteråret 2024.
Tid: annonceres efter sommerferien.
Sted: Musica Art, Strandvejen 163, 2900 Hellerup.
Undervisere: Emilie Jønsson og Agneta Hytten.

TILMELDING er åben til Øresundskorets efterårssæson 2024. Sæsonstart mandag 19. august kl. 17.00 i Ordrup.

SÆSONPLAN - efterår 2024: Kordatoer efterår 2024, uge 34 - 50, 17 gange.
Korprøver mandag 19/8 + 26/8 + 2/9 + 9/9 + 16/9 + 23/9 + 30/9 + 7/10 + (efterårsferie 14/10) + 21/10 + 28/10 + 4/11 + 11/11 + 18/11 + 25/11 + 2/12 + 9/12 julekoncert + 16/12.

Julekoncert mandag 9. december 2024 kl. 18.30 i Hellerup - Julekoncert med Øresundskoret mandag 9/12 kl. 18.30 i Øregårdssalen på Hovedbiblioteket i Gentofte. Alle er velkomne. Entrébillet kan købes ved indgangen.

Øresundskorets formål: At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at deltage i det musikalske fællesskab ved at synge sammen. Vi er et rummeligt kor for alle aldre med fokus på et dejligt fællesskab og godt humør. Vi afslutter hver korsæson med en hyggelig koncert med fællessang, hvor vi optræder for publikum og underholder med de sange, vi har indøvet i korsæsonen.

Nyere forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og sundhed og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Gennem sang trænes og vedligeholdes hele hjernen og der frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du oplever glæden ved fællesskabet og går hjem fra kor med fornyet energi.

Indmeldelse i koret: Faste medlemmer af koret er automatisk tilmeldt næste korsæson og der fremsendes honoraropkrævning på mail for hvert halvår - vi har forårssæson og efterårssæson med særskilt tilmelding. Læs her om regler for indmeldelse med sæsonaftale.

Nye sangere - kontakt korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108 og tilmeld dig som gæst til en korprøve og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i et skønt kor med fokus på fællesskab og godt humør og det at have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere ved at få træning af stemme, åndedræt, hjerne, hjerte, lunger og krop.

Vi vil gerne have flere korsangere med og alle aldre fra 30+, 40+, 50+ er velkomne. Det er en fordel, at du har lidt korerfaring, men du behøver ikke kunne læse noder for at være med. Vi forventer stabilt fremmøde til korprøverne og at du deltager i sommer- og julekoncerter.

Korworkshop: Du har mulighed for at tilmelde dig en ekstra øver med korworkshop og hyggeligt samvær i løbet af korsæsonen. Særskilt tilmelding og pris.

Noder og sange: Du bedes selv sørge for at medbringe sangene, som printes fra hjemmesiden her. Du kan evt. bede om hjælp til at printe fra en korkollega. Ønsker du hjælp af korleder, tager jeg mod kopibestilling senest fredag før kor (det koster 2 kr. pr. A4 side).

Her kommer nye sange til efterårssæson 2024

Øresundskoret har sæsonstart mandag 19. august 2024 kl. 17.00 i Ordrup.

Tilbud til korsangere
Vi tilbyder solosangtimer og mindre sanghold med min. 2-3 deltagere (book tid hos korleder på sms 23303108). Her kan du træne din stemme og få individuel undervisning.

Undervisningen tager udgangspunkt i at opbygge og vedligeholde en sund og stærk stemmefunktion for den enkelte elev og der synges i både rytmiske og klassiske stilarter i samarbejde med elevens ønsker. Se prisliste for soloundervisning med sæsonaftale eller klippekort under menupunkt Undervisning.

Rytmer og noder
Vi har rytme og node kurser, der afholdes i Hellerup, kontakt korleder og læs om tilmelding og pris her 

Der er adgang til sangtræning og kurser hele året - enten solo eller holdundervisning.

Vigtigt: Læs mere om regler for tilmelding med sæsonaftale HER

Vi har få, men vigtige regler (på opfordring) 🙂

  1. Vi passer fortsat på hinanden ved at BLIVE HJEMME, når du er syg.
  2. Du bedes møde 5 minutter før korprøven starter.
  3. Husk kormappe, korblyant og egen forplejning til pausen.
  4. Du sørger selv for at medbringe sange, som kan printes fra hjemmesiden her. Mangler du sange, kan du bede om hjælp til at printe fra en korkollega. Ønsker du hjælp af korleder, tager jeg mod kopibestilling senest fredag før kor (det koster 2 kr. pr. A4 side).
  5. Husk evt. afbud helst dagen inden kor, send sms til Agneta på 23303108.
  6. Vi er et rummeligt kor, der har det sjovt sammen og værner om den gode stemning og positive holdånd 🙂

Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt blandet kor, vi synger sammen hver mandag kl. 17 i Ordrup. Vores formål er at træne stemmerne og have det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus.

Koret har eksisteret i 12 år og synger et meget alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser, jazz og flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til sangteknik, der giver dig en sund sangstemme og du lærer at synge flerstemmigt. Man behøver ikke kunne læse noder for at være med, vi træner sange og korstemmer ved korprøven. Det kræver ind imellem tålmodighed at lytte for at lære sin korstemme, men det giver så meget at løfte opgaverne sammen. Du får efterhånden mere selvtillid som korsanger og du opfordres til at lytte til de mere øvede korsangere, når vi indstuderer og øver de flerstemmige sange.

Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson. Vi opmuntrer alle til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred, mental sundhed og godt humør og holder koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen.

Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer korworkshop, øvelser og korsatser til Øresundskoret.

2024 afholdte arrangementer

Sommerkoncert mandag 3/6 kl. 18.30 i Øregårdssalen: Øresundskoret holder sommerkoncert med fællessang mandag 3. juni 2024 kl. 18.30 i Øregårdssalen på Hovedbiblioteket i Gentofte. Tusind tak for en skøn sommerkoncert og hyggeligt samvær med familie og gæster ved efterfølgende traktement.

Forårskoncert tirsdag 30/4 kl. 14:45 i Ordrup: Øresundskoret optræder med underholdning og fællessang i HP Caféen. Tusind tak for en dejlig sangeftermiddag, skøn stemning og lutter glade ansigter.

Nytårskoncert 22/1: Tusind tak for en herlig nytårskoncert 22/1 i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek med super god stemning og fællessang. Tak til alle, der deltog i den festlige aften. 

2023 afholdte arrangementer

11/12 kl. 17: Øresundskoret holder hyggelig juleafslutning med fælles middag i HP Caféen. Tusind tak for i år og på gensyn i 2024.

Korworkshop mandag 20/11 kl. 17.30-19.30 i Hellerup: Tusind tak til alle deltagerne for en dejlig aften med Korworkshop. Undervisere: Emilie Christine Jønsson og Agneta Mei Hytten.

16/9: Tusind tak til alle, der deltog i Korworkshop lørdag 16/9 med masser af sang og fordybelse.

12/6: Tusind tak for en herlig sommerkoncert mandag 12. juni kl. 18.30 i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte og tak til alle de fremmødte gæster for en hyggelig sommerkoncert og sangaften.

17/4: Vi fejrer World Voice Day 2023 med temaet: Your Voice Matters - læs her hvad Øresundskoret stemmegrupper fortæller om fordelene ved korsang:

Sopraner: Livsglæde + musikalsk fællesskab + bedre vejrtrækning + udvidelse af ens sangrepertoire + glæde og sprudlende humør + vi lærer nye og gamle sange + åndedrætstræning + energi og eufori + mod til at synge.
Alter: Livsglæde + god energi + sammenhold + styrkelse af kroppen og udvikling af stemmen + mere lydhør.
Tenor/bas: socialt gavnligt + glæde + musikalsk udbytte + nydelse ved pragtfuld nodesammenfletning + fællesskab.

Afholdte arrangementer 2022:

Tillykke med Øresundskorets 10 års jubilæum

5/12: Mandag d. 5/12 kl. 18.30 Julekoncert med fællessang i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup. Tusind tak for et brag af en skøn julekoncert med et sangglad publikum, på gensyn til sommer.

21/11: Mandag d. 21/11 kl. 17.00 Adventskoncert med fællessang for beboere og personale i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en vellykket koncert, dejligt at se så mange beboere.

3/11: Spil dansk aften torsdag d. 3/11 2022 kl. 19.00-21.00 i Musica Art i Hellerup, tusind tak for en dejlig aften med fællessang, solo indslag og musikforedrag med Emilie Christine Jønsson med live stream fra Mainz. På gensyn i 2023.

22/8: Sæsonstart i Øresundskoret kl. 17. Velkommen i koret til de nye sangere.

20/6: Sommerafslutning for Øresundskorets medlemmer mandag 20. juni kl. 17 i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en skøn sommerafslutning med herlig fødselsdagsmiddag i Holmegårdsparkens Café.

13/6: Tusind tak for en dejlig sommerkoncert i Holmegårdsparkens Kirke for beboere, pårørende og personale. Fødselsdagskoncert.

10/6: Tusind tak til alle de sangglade i alle aldre, der deltog i Midsommersange, viser, jazz og fællessang - med Musica Art og Øresundskoret i Øregårdsparken.

30/5: Mandag 30. maj kl. 19.00 Sommerkoncert i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte, hvor vi har fejret korets 10 års fødselsdag. 

Bootcamp 16/5 og 28/5: træning for korsangerne før fødselsdagskoncerterne.

Afholdte arrangementer 2021:

13/12: Julekoncert: Tusind tak til alle for en dejlig julekoncert og juleafslutning i Øresundskoret mandag d. 13. december 2021 kl. 19.00 i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek. På grund af Corona-situationen holdt vi i år et LUKKET julearrangement for Øresundskoret og få inviterede gæster.

18/12: Carol sang i Helsingør: Korsangere fra Øresundskoret og Oktavius sang julecarols i gaderne i Helsingør by og spredte julestemning lørdag 18. december 2021. Tak for en dejlig dag og hyggeligt traktement på Lagonis kaffebar med glögg og varm cacao.