Spring til indhold

 

 Korsang i bevægelse

 

Øresundskoret 

Savner du et dejligt kor? Så kom med og syng dig i godt humør i Øresundskoret, du er velkommen som gæst til en korprøve i februar eller marts 2024. Tilmeld dig til korleder Agneta Mei Hytten og læs her på siden og i vores flyer 2024 om, hvordan du kommer med:
ØRESUNDSKORET flyer forår 2024


Velkommen til Øresundskoret 

SÆSONPLAN - forår 2024: Kordatoer forår 2024, uge 2 - 24, 19 gange.
Korprøver mandag 8/1 + 15/1 + 22/1 ( nytårskoncert) + 29/1 + 5/2 + (vinterferie 12/2) + 19/2 + 26/2 + 4/3 + 11/3 + 18/3 + (påskeferie 25/3 og 1/4) + 8/4 + (15/4 ingen korprøve) + 22/4 + 29/4 + tirsdag 30/4 + 6/5 + 13/5 + (pinseferie 20/5) + 27/5 + 3/6 + 10/6.

Forårs event: Forårskoncert tirsdag 30/4 2024 kl. 14:45-15:45 i HP Caféen, underholdning og fællessang med Øresundskoret. Gratis adgang.

Øresundskorets formål: At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at deltage i det musikalske fællesskab ved at synge sammen. Vi er et rummeligt kor for alle aldre med fokus på et dejligt fællesskab og godt humør. Vi afslutter hver korsæson med en hyggelig koncert med fællessang, hvor vi optræder for publikum og underholder med de sange, vi har indøvet i korsæsonen.

Nyere forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og sundhed og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Gennem sang trænes og vedligeholdes hele hjernen og der frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du oplever glæden ved fællesskabet og går hjem fra kor med fornyet energi.

Indmeldelse i koret: Faste medlemmer af koret er automatisk tilmeldt næste korsæson og der fremsendes honoraropkrævning på mail for hvert halvår - vi har forårssæson og efterårssæson med særskilt tilmelding. Læs her om regler for indmeldelse med sæsonaftale.

Nye sangere - kontakt korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108 og tilmeld dig som gæst til en korprøve i februar eller marts 2024 og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i et skønt kor med fokus på fællesskab og godt humør og det at have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere ved at få træning af stemme, åndedræt, hjerne og krop.

Vi vil gerne have flere korsangere med og alle aldre fra 50+ er velkomne. Det er en fordel, at du har lidt korerfaring, men du behøver ikke kunne læse noder for at være med. Vi forventer stabilt fremmøde til korprøverne og at du deltager i jule- og sommerkoncert.

Korworkshop og event: Alle korsangere får tilbud på kormail i løbet af korsæsonen med event og korworkshop med særskilt tilmelding til korleder Agneta Mei Hytten.

Noder og sange: Vi benytter Højskolesangbogen ny 19. udgave (og 18. udg.) til mange af fællessangene. De øvrige sange og noder bedes du selv printe til kormappen og medbringe til korprøven. 

Program forår 2024:

(HS = Højskolesangbogen 19. udgave).

Koropvarmning - krop, stemme.

Den første forårsdag - Den første forårsdag, kanon

Idas sommervisa/Idas sommervise - tekst på svensk og dansk - Idas Sommarvisa, Idas sommervise tekst svensk, dansk

Snemand Frost og frøken Tø - SNEMAND FROST OG FRØKEN TØ

Buster - Busters sang

Jeg ved hvor der findes en have så skøn, HS 388 - Jeg ved, hvor der findes en have så skøn

Uti vår hage, HS 450 - tekst: Uti i vår hage + kornode 2 st. omkvæd: Uti vår hage, node 2 st., tekst 4 vers

Dona nobis pacem - tekst og node til 3 st. kanon af Mozart: Dona nobis pacem

Visen om de atten svaner, HS 474 - Visen om de atten svaner

Jutlandia, HS 549 - Jutlandia

Livstræet - Livstræet

Fortabt er jeg stadig, HS 486 - 3 st. node er uddelt til kor, tekst: Fortabt er jeg stadig

I Danmark er jeg født, HS 384 a (Schierbeck) - I Danmark er jeg født

Syng så, syng så - Syng så

 

Tilbud til korsangere
Vi tilbyder klippekort med solosangtimer og mindre sanghold med min. 2-3 deltagere (book tid hos korleder på sms 23303108). Her kan du træne din stemme og få individuel undervisning.

Undervisningen tager udgangspunkt i at opbygge og vedligeholde en sund og stærk stemmefunktion for den enkelte elev og der synges i både rytmiske og klassiske stilarter i samarbejde med elevens ønsker. Se prisliste for soloundervisning med sæsonaftale eller klippekort under menupunkt Undervisning.

Rytmer og noder
Vi har rytme og node kurser, der afholdes i Hellerup, kontakt korleder og læs om tilmelding og pris her 

Der er adgang til sangtræning og kurser hele året - enten solo eller holdundervisning.

Vigtigt: Læs mere om regler for tilmelding med sæsonaftale HER

Vi har få, men vigtige regler (på opfordring) 🙂

  1. Vi passer fortsat på hinanden ved at BLIVE HJEMME, når du er syg.
  2. Du bedes møde 5 min. før korprøven starter.
  3. Husk evt. afbud dagen inden kor, send sms til Agneta på 23303108.
  4. Husk kormappe, korblyant og egen forplejning til pausen.
  5. Du sørger selv for at medbringe sange, som kan printes fra hjemmesiden her. Mangler du sange, kan du bede om hjælp til at printe fra en korkollega. Ønsker du hjælp af korleder, tager jeg mod kopibestilling senest fredag før kor (det koster 2 kr. pr. A4 side).
  6. Vi er et rummeligt kor, der har det sjovt sammen og værner om den gode stemning og positive holdånd 🙂

Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt blandet kor, vi synger sammen hver mandag kl. 17 i Ordrup. Vores formål er at træne stemmerne og have det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus.

Koret har eksisteret i 12 år og synger et meget alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser og klassisk og rytmisk flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til både den kirkelige og verdslige musikkultur gennem arbejdet med at indøve sangene. Du lærer at lytte for at lære, da det er nødvendigt at kunne ramme tonen for at lære sin korstemme og synge flerstemmigt.

Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson, dog har vi i Corona-tiden haft perioder med online kor eller sunget i mindre grupper eller måttet finde større lokaler og har måttet aflyse koncerter ligesom andre kor i hele landet for at undgå smitte. Vi opmuntrer alle til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred, mental sundhed og godt humør og holder derfor Syng sammen med Øresundskoret koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen.

Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer øvelser og korsatser til Øresundskoret.

2024 afholdte arrangementer

Nytårskoncert 22/1: Tusind tak for en herlig nytårskoncert 22/1 i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek med super god stemning og fællessang. Tak til alle, der deltog i den festlige aften. 

2023 afholdte arrangementer

11/12 kl. 17: Øresundskoret holder hyggelig juleafslutning med fælles middag i HP Caféen. Tusind tak for i år og på gensyn i 2024.

Korworkshop mandag 20/11 kl. 17.30-19.30 i Hellerup: Tusind tak til alle deltagerne for en dejlig aften med Korworkshop. Undervisere: Emilie Christine Jønsson og Agneta Mei Hytten.

16/9: Tusind tak til alle, der deltog i Korworkshop lørdag 16/9 med masser af sang og fordybelse.

12/6: Tusind tak for en herlig sommerkoncert mandag 12. juni kl. 18.30 i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte og tak til alle de fremmødte gæster for en hyggelig sommerkoncert og sangaften.

17/4: Vi fejrer World Voice Day 2023 med temaet: Your Voice Matters - læs her hvad Øresundskoret stemmegrupper fortæller om fordelene ved korsang:

Sopraner: Livsglæde + musikalsk fællesskab + bedre vejrtrækning + udvidelse af ens sangrepertoire + glæde og sprudlende humør + vi lærer nye og gamle sange + åndedrætstræning + energi og eufori + mod til at synge.
Alter: Livsglæde + god energi + sammenhold + styrkelse af kroppen og udvikling af stemmen + mere lydhør.
Tenor/bas: socialt gavnligt + glæde + musikalsk udbytte + nydelse ved pragtfuld nodesammenfletning + fællesskab.

Afholdte arrangementer 2022:

Tillykke med Øresundskorets 10 års jubilæum

5/12: Mandag d. 5/12 kl. 18.30 Julekoncert med fællessang i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup. Tusind tak for et brag af en skøn julekoncert med et sangglad publikum, på gensyn til sommer.

21/11: Mandag d. 21/11 kl. 17.00 Adventskoncert med fællessang for beboere og personale i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en vellykket koncert, dejligt at se så mange beboere.

3/11: Spil dansk aften torsdag d. 3/11 2022 kl. 19.00-21.00 i Musica Art i Hellerup, tusind tak for en dejlig aften med fællessang, solo indslag og musikforedrag med Emilie Christine Jønsson med live stream fra Mainz. På gensyn i 2023.

22/8: Sæsonstart i Øresundskoret kl. 17. Velkommen i koret til de nye sangere.

20/6: Sommerafslutning for Øresundskorets medlemmer mandag 20. juni kl. 17 i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en skøn sommerafslutning med herlig fødselsdagsmiddag i Holmegårdsparkens Café.

13/6: Tusind tak for en dejlig sommerkoncert i Holmegårdsparkens Kirke for beboere, pårørende og personale. Fødselsdagskoncert.

10/6: Tusind tak til alle de sangglade i alle aldre, der deltog i Midsommersange, viser, jazz og fællessang - med Musica Art og Øresundskoret i Øregårdsparken.

30/5: Mandag 30. maj kl. 19.00 Sommerkoncert i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte, hvor vi har fejret korets 10 års fødselsdag. 

Bootcamp 16/5 og 28/5: træning for korsangerne før fødselsdagskoncerterne.

Afholdte arrangementer 2021:

13/12: Julekoncert: Tusind tak til alle for en dejlig julekoncert og juleafslutning i Øresundskoret mandag d. 13. december 2021 kl. 19.00 i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek. På grund af Corona-situationen holdt vi i år et LUKKET julearrangement for Øresundskoret og få inviterede gæster.

18/12: Carol sang i Helsingør: Korsangere fra Øresundskoret og Oktavius sang julecarols i gaderne i Helsingør by og spredte julestemning lørdag 18. december 2021. Tak for en dejlig dag og hyggeligt traktement på Lagonis kaffebar med glögg og varm cacao.