Øresundskoret 2021

Vi passer på hinanden og synger med god afstand

Husk det er IKKE korsangen, men virus der smitter, derfor er vores adfærd så vigtig under pandemien. Retningslinjerne vi følger sammen betyder, at vi kan fortsætte genåbningen og synge i kor sammen og være sunde og friske.

NYT! Sommersang udendørs i Holmegårdsparken mandag 21. juni 2021 kl. 16-17 for beboere og personale

Øresundskoret afslutter forårssæson 2021 med en velgørenheds event med udendørs korsang til glæde for beboere og personale i Holmegårdsparken i Ordrup.

Program til at downloade
Du er velkommen til at downloade program med sangnumre fra Højskolesangbogen (HS 18. og 19. udgave) her: Program Sommersang med Øresundskoret mandag 21.6.21 kl. 16-17, udendørs i Holmegårdsparken

Sange til at downloade

Du kan downloade sommersange til 21/6 her: 

Nu er dagen fuld af sang - Nu er dagen fuld af sang, HP
Visen om de atten svaner - Visen om de atten svaner, HP
En yndig og frydefuld sommertid - En yndig og frydefuld sommertid-HP
I skovens dybe, stille ro - I skovens dybe, stille ro, HP
Danmark nu blunder den lyse nat - Danmark nu blunder den lyse nat, HP
Herligt, en sommernat - Herligt, en sommernat, HP
Take it easy Boy, Boy - Take it easy Boy, Boy, HP
Midsommervisen - Midsommervisen, HP

Vi følger myndighedernes retningslinjer for korsang: du bedes holde 2 meters afstand og fortsat huske håndsprit, god håndhygiejne, host i ærmet, bliv hjemme hvis du eller en af dine nære kontakter har symptomer.


Øresundskorets formål: At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at deltage i det musikalske fællesskab og komme i gang med aktiv musikudøvelse. Nyeste forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og sundhed og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Ved sang frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du går hjem fra kor med fornyet energi.


Velkommen til Øresundskoret - sæsonstart mandag 23. august 2021 kl. 17

Læs mere om retningslinjer for korsang under menu: Covid-19 information.

Velkommen til genåbning af korsang med fysisk fremmøde, vi synger udendørs og glæder os til at mødes igen fra 31. maj og resten af sæsonen.


Korsæson 2021

Korprøver forår 2021: uge 2-25, 20 gange.
11/1 + 18/1 + 25/1 + 1/2 + 8/2 + (vinterferie 15/2) + 22/2 + 1/3 + 8/3 + 15/3 + 22/3 + (påskeferie 29/3 og 5/4) + 12/4 + 19/4 + 26/4 + 3/5 + 10/5 + 17/5 + (pinseferie 24/5) + 31/5 + 7/6 + 11/6 (Gentofte kultur & festdage) + 14/6 + 21/6.

Korprøver efterår 2021: uge 34-50, 16 gange.
Mandag d. 23/8 + 30/8 + 6/9 + 13/9 + 20/9 + 27/9 + 4/10 + 11/10 + (efterårsferie 18/10) + 25/10 + 1/11 + 8/11 + 15/11 + 22/11 + 29/11 + 6/12 + 13/12.

Efterår 2021: Øresundskoret øver hver mandag i Holmegårdsparkens Kirke, Ordrupvej 32, 2920 Charlottenlund. Korsangerne bedes medbringe kormappe og egen te/kaffe/frugt/kage til pausen.


Indmeldelse januar og august 2021: Vi optager nye sangere i 2021, hvor det er muligt at deltage som gæst til en korprøve. Du skal tilmelde dig hos korleder, herefter modtager du en invitation, når der er plads i din stemmegruppe.

Vi forventer, at du har lidt korerfaring i forvejen og deltager i korprøverne hver mandag, så vidt muligt. Du behøver ikke kunne læse noder, du lærer alt ved korprøven og alle, der har lyst til at øve på sangtekster og melodier hjemme, er selvfølgelig mere end velkomne til dette.

Alle nye sangere kommer til en foresyngning for at blive indplaceret i koret (book tid hos korleder på sms 23303108). 

Har du ikke sunget i kor før, anbefales det, at du forbereder dig ved at tage solosangtimer og lærer stemmetræning, så du kan træne dit gehør og din vejrtrækning, ramme tonen og holde din korstemme. Har du venner, som du er i mødeboble og ønsker at træne sammen med, så kan du tilmelde dig sanghold med 2-5 deltagere.

Er du øvet korsanger er du velkommen til at tage solosangtimer ved siden af korsangen for at dygtiggøre dig og styrke din nodelæsning og synge dit favorit repertoire.

Du kan også synge en sæson i Korskolen (onsdag kl. 18), så du kan træne din stemme og få kortræning og ha det sjovt, kontakt korleder og hør nærmere.

Der er adgang til sangtræning hele året, enten solo, holdundervisning eller Korskole.


Koncerter: Vi glæder os til at synge med vores trofaste publikum, når det igen er muligt. I øjeblikket holder vi udendørs events med korsang, hold øje med nyheder og events her på siden. Normalt optræder koret og synger fælles sange med publikum 2-4 gange årligt.


Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt kor for kvinder og mænd i alle aldre, vi synger sammen hver mandag. Vores formål er at træne stemmerne og ha det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus.

Koret har eksisteret i 9 år og synger et alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser og sange, unisone fællessange og klassisk og rytmisk flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til både den kirkelige og verdslige musikkultur gennem arbejdet med at indøve sangene. Du lærer at underordne dig helheden for at skabe en fælles korklang og du lærer at lytte for at lære, da det kræver stor indlevelse og koncentration at synge i kor.

Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson, dog har vi i Corona-tiden haft online kor eller sunget i mindre grupper eller lejet større lokaler og har måttet aflyse koncerter ligesom andre kor i hele landet for at undgå smitte. Vi opmuntrer andre til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred, mental sundhed og humør og holder derfor Syng sammen med Øresundskoret koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen.

Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer korsatser til Øresundskoret.

Kontakt korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108 og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i et skønt kor med fokus på fællesskab og godt humør og have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere ved at få træning af stemme, åndedræt, hjerne og krop.