Øresundskoret 2022

Husk Coronapas og mundbind/visir til kor, og når du sidder ned, kan du tage det af. Vi holder god afstand, lufter ud og passer på hinanden ved at BLIVE HJEMME, når man er syg

 

Korsang i bevægelse

Sæsonstart januar med 10 års jubilæum forår/sommer 2022
Event- og koncertdatoer offentliggøres i løbet af foråret

 

Vi følger myndighedernes retningslinjer for korsang og løser tingene sammen hen ad vejen: du bedes medbringe Coronapas og mundbind/visir når du står op i korlokalet og holde god afstand under sang og i pausen og ved hyggesnak. Der bliver luftet godt ud i lokalet før, undervejs i pausen og efter korprøven, tag derfor en let plaid med, hvis det skulle blive køligt for dig i overgangsperioden. Husk fortsat håndsprit, god håndhygiejne, host i ærmet, BLIV HJEMME og bliv testet, hvis du er syg eller du eller en af dine nære kontakter har symptomer på forkølelse, influenza, hoste osv.

Vigtigt: Læs mere om retningslinjer for korsang og betingelser for tilmelding med sæsonaftale under menu: Covid-19 information.


Øresundskorets formål: At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at deltage i det musikalske fællesskab og komme i gang med aktiv musikudøvelse. Nyeste forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og sundhed og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Ved sang frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du går hjem fra kor med fornyet energi.


Velkommen til Øresundskoret sæson 2022 - Hold 1 kl. 17.00 og Hold 2 kl. 19.00

Korprøver forår 2022: Øresundkoret fejrer 10 års jubilæum forår/sommer 2022 med event og sommerkoncert maj/juni 2022. Kordatoer forår 2022, uge 3-25, 19 gange.
Mandag d. 17/1 + 24/1 + 31/1 + 7/2 + (vi holder vinterferie i uge 7: 14/2) + 21/2 + 28/2 + 7/3 + 14/3 + 21/3 + 28/3 + 4/4 + (vi holder påskeferie i uge 15: 11/4 og 18/4) + 25/4 + 2/5 + 9/5 + 16/5 + 23/5 + 30/5 + (vi holder pinseferie i uge 23: 6/6) + 13/6 + 20/6.

Bootcamp - forår: Som optakt og forberedelse til korets jubilæumssæson vil korsangere blive tilbudt at deltage på Bootcamp for at træne korsang og optræden. Du modtager nærmere besked om tid og sted ved korprøverne. Særskilt tilmelding og betaling, kontakt korleder på sms 23303108, når du vil sikre dig en plads. Bemærk: begrænset antal pladser på hvert hold.

Sange til at printe til kormappen - januar/februar 2022:

(HS = Højskolesangbogen 18. udg./19.udgave)

Vær velkommen, Herrens år, HS 248/263 - Vær velkommen 2022

Dejlig er den himmel blå, HS 250/264 (mel. Weyse) - Dejlig er den himmel blå node, Weyse melodi

Sneflokke kommer vrimlende, HS 255/272 - Sneflokke kommer vrimlende

Visen om de atten svaner, HS ny 274 - Visen om de atten svaner

Vær lidt varsom, HS 258a/274a (mel. Eyvind Lender) - Den nye sne - Træd lidt varsomt denne ene morgen

Gi´ os lyset tilbage, HS ny 218 - Giv os lyset tilbage

Liden sol i disse uger, HS 257a/280a (mel. Tony Vejslev) - LIDEN SOL-Frank Jæger

Forelsket i København - Forelsket i København - tekst

Can You Feel the Love Tonight - Can You Feel the Love Tonight

Fuld af nattens stjerner - Fuld af nattens stjerner og node til omkvæd - Fuld af nattens stjerner, node til 2 st. korrefrain

What a wonderful World, HS 127/122 - What a Wonderful World

 


Indmeldelse januar 2022: Vi optager nye sangere med korerfaring i januar-marts 2022, hvor det er muligt at deltage som gæst til en korprøve. Du skal tilmelde dig hos korleder, herefter modtager du en invitation, når der er plads i din stemmegruppe.

Vi forventer, at du har lidt korerfaring i forvejen og deltager i korprøverne hver mandag, så vidt muligt, da vi det kommende år øver korsatser til vores 10 års jubilæum. Du behøver ikke kunne læse noder, du lærer sange og korstemmer ved korprøven. Alle, der har lyst til at øve på sangtekster og melodier hjemme, er selvfølgelig mere end velkomne til dette.

Alle nye sangere kommer til en foresyngning for at blive indplaceret i koret (book tid hos korleder på sms 23303108). 

Har du ikke sunget i kor før, anbefales det, at du forbereder dig ved at tage solosangtimer og lære sang- og stemmetræning, så du kan træne dit gehør og din vejrtrækning, ramme tonen og holde din korstemme. Har du venner, som du ønsker at træne sammen med, så kan du tilmelde dig sanghold med 2-5 deltagere.

Er du øvet korsanger er du velkommen til at tage solosangtimer ved siden af korsangen for at dygtiggøre dig og styrke din nodelæsning og synge dit favorit repertoire.

Du kan også synge en sæson i Korskolen (onsdag kl. 18 i Hellerup), så du kan træne din stemme og få kortræning og ha det sjovt, kontakt korleder og hør nærmere.

Der er adgang til sangtræning hele året, enten solo, holdundervisning eller Korskole.


Koncerter: Vi glæder os til at synge med vores trofaste publikum til sommer. I øjeblikket holder vi udendørs events med korsang, hold øje med nyheder og events her på siden. Normalt optræder koret og synger fælles sange med publikum 2-4 gange årligt.

Afholdte arrangementer jul 2021:

13/12: Julekoncert: Tusind tak til alle for en dejlig julekoncert og juleafslutning i Øresundskoret mandag d. 13. december 2021 kl. 19.00 i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek. På grund af Corona-situationen holdt vi i år et LUKKET julearrangement for Øresundskoret og få inviterede gæster.

18/12: Carol sang i Helsingør: Korsangere fra Øresundskoret og Oktavius sang julecarols i gaderne i Helsingør by og spredte julestemning lørdag 18. december 2021. Tak for en dejlig dag og hyggeligt traktement på Lagonis kaffebar med glögg og varm cacao.


Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt kor for kvinder og mænd i alle aldre, vi synger sammen hver mandag. Vores formål er at træne stemmerne og ha det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus.

Koret har eksisteret i 9 år og synger et alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser og sange, unisone fællessange og klassisk og rytmisk flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til både den kirkelige og verdslige musikkultur gennem arbejdet med at indøve sangene. Du lærer at underordne dig helheden for at skabe en fælles korklang og du lærer at lytte for at lære, da det kræver stor indlevelse og koncentration at synge flerstemmigt.

Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson, dog har vi i Corona-tiden haft perioder med online kor eller sunget i mindre grupper eller måttet finde større lokaler og har måttet aflyse koncerter ligesom andre kor i hele landet for at undgå smitte. Vi opmuntrer andre til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred, mental sundhed og godt humør og holder derfor Syng sammen med Øresundskoret koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen.

Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer øvelser og korsatser til Øresundskoret.

Kontakt korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108 og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i et skønt kor med fokus på fællesskab og godt humør og det at have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere ved at få træning af stemme, åndedræt, hjerne og krop.