Spring til indhold

 Korsang i bevægelse

 

Øresundskoret 2023

Vil du med som gæst til en korprøve i august-september er du velkommen, vi vil gerne have flere korsangere med - tilmeld dig hos korleder Agneta Mei Hytten og læs vores invitation til nye sangere her: Kom og vær med i Øresundskoret 2023 Invitation


Velkommen til Øresundskoret sæson 2023 

SÆSONPLAN - efterår 2023: Kordatoer efterår 2023, uge 34 - 50, 16 gange.
Vi øver hver mandag kl. 17.00-18.30 i Holmegårdsparkens Kirke i Ordrup.
Mandag d. 21/8 + 28/8 + 4/9 + 11/9 + *lørdag 16/9 kl. 12-15 + 18/9 + 25/9 + 2/10 + 9/10 + (efterårsferie 16/10) + 23/10 + 30/10 + 6/11 + 13/11 + (20/11 særskilt event med tilmelding)* + 27/11 + 4/12 + 11/12.

Korlørdag 16/9 kl. 12 i Musica Art for deltagere i Øresundskoret:
Vi har holdt hyggelig korlørdag med masser af sang og fordybelse. Tak til alle deltagere for en skøn dag sammen.
Undervisere: Emilie Christine Jønsson og Agneta Mei Hytten.

Korworkshop mandag 20/11 kl. 17 for deltagere i Øresundskoret:
Korworkshop mandag 20/11 kl. 17.00-19.00 med masser af sang og fordybelse. Vi øver Øresundskorets juleprogram 2023 og træner stemmerne. Alle er velkomne, tilmelding til Agneta på sms 23303108 eller ved korprøverne. Pris: 65 kr. pr. deltager.
Underviser: korleder Agneta Mei Hytten.

December: Julekoncert.
December: Carol festival i Helsingør.
Datoer annonceres i løbet af sæsonen her på siden.

Øresundskorets formål: At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at deltage i det musikalske fællesskab ved at synge sammen. Vi er et rummeligt kor for alle aldre med fokus på et dejligt fællesskab og godt humør. Nyere forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og sundhed og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Gennem sang trænes og vedligeholdes hele hjernen og der frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du oplever glæden ved fællesskabet og går hjem fra kor med fornyet energi.

Indmeldelse i koret: Faste medlemmer af koret er automatisk tilmeldt næste korsæson og der fremsendes faktura med honoraropkrævning på mail for hvert halvår - vi har forårssæson og efterårssæson med særskilt tilmelding. Læs her om regler for indmeldelse med sæsonaftale.

Vi vil gerne have flere korsangere med og alle aldre er velkomne. Det er en fordel, at du har lidt korerfaring, men du behøver ikke kunne læse noder for at være med.

Noder og sange: Vi benytter Højskolesangbogen ny 19. udgave (og 18. udg.) til mange af fællessangene. De øvrige sange og noder bedes du selv printe til kormappen og medbringe til korprøven.

Sange til kormappen efterår 2023:

September:

(HS = Højskolesangbogen 19. udgave).

Marken er mejet, HS 350 - Marken-er-mejet

Sensommervise, HS 353 - Sensommervise

Det lysner over agres felt, HS 352 - Det lysner over agres felt

Jeg ved hvor der findes en have så skøn, HS 388 - Jeg ved, hvor der findes en have så skøn

Fortabt er jeg stadig, HS 486 - Fortabt er jeg stadig

Sommerens ø, HS 347 - Sommerens ø

The Sound of Music: Edelweiss - EDELWEISS

Jutlandia, HS 549 - Jutlandia

Så länge skutan kan gå, HS 105 - Så länge skutan kan gå, Tekst

Indianer - INDIANER, Anne Dorte Michelsen

Buster - Busters sang

Septembers himmel er så blå, HS 355 - Septembers himmel er så blå

I skovens dybe, stille ro, HS 601 - I skovens dybe, stille ro

Oktober:

Uti vår hage

Ave Verum Corpus

Moulin Rouge: Your Song

Annie Get Your Gun: Anything You Can Do

Vi maler byen rød

Oktober-november:

Julesange påbegyndes fra uge 43.

 

Efterårssæson 2023 kommende aktiviteter:

Indplacering i stemmegruppe: Kender du ikke din stemmetype, aftaler du en kort stemmeprøve med korleder for at blive indplaceret i korets stemmegrupper sopran (høj/ mezzo), alt (mezzo/ dyb), tenor (høj/ dyb) og bas (baryton/ dyb bas). Book tid hos korleder på sms 23303108. 

Tilbud til korsangere
Vi tilbyder klippekort med solosangtimer og mindre sanghold med min. 2-3 deltagere (book tid hos korleder på sms 23303108). Her kan du træne din stemme med individuel undervisning.

Undervisningen tager udgangspunkt i at opbygge og vedligeholde en sund og stærk stemmefunktion for den enkelte elev og der synges i både rytmiske og klassiske stilarter i samarbejde med elevens ønsker. Se prisliste for soloundervisning med sæsonaftale eller klippekort under menupunkt Undervisning.

Rytmer og noder
Vi har rytme og node kurser, der afholdes i Hellerup, kontakt korleder og læs om tilmelding og pris her 

Der er adgang til sangtræning og kurser hele året - enten solo eller holdundervisning.

Vigtigt: Læs mere om regler for tilmelding med sæsonaftale HER

Vi har få, men vigtige regler (på opfordring) 🙂

  1. Vi passer fortsat på hinanden ved at BLIVE HJEMME, når du er syg.
  2. Du bedes møde 5 min. før korprøven starter.
  3. Husk evt. afbud dagen inden kor, send sms til Agneta på 23303108.
  4. Husk kormappe, korblyant og egen forplejning til pausen.
  5. Du sørger selv for at medbringe sange, som kan printes fra hjemmesiden her. Mangler du sange, kan du bede om hjælp til at printe fra en korkollega. Ønsker du hjælp af korleder, tager jeg mod kopibestilling senest fredag før kor (det koster 2 kr. pr. A4 side).
  6. Vi er et rummeligt kor, der har det sjovt sammen og værner om den gode stemning og positive holdånd 🙂

Afholdte arrangementer 2023:

12/6: Tusind tak for en herlig sommerkoncert mandag 12. juni kl. 18.30 i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte og tak til alle de fremmødte gæster for en hyggelig sommerkoncert og sangaften.

17/4: Vi fejrer World Voice Day 2023 med temaet: Your Voice Matters - læs her hvad Øresundskoret stemmegrupper fortæller om fordelene ved korsang:

Sopraner: Livsglæde + musikalsk fællesskab + bedre vejrtrækning + udvidelse af ens sangrepertoire + glæde og sprudlende humør + vi lærer nye og gamle sange + åndedrætstræning + energi og eufori + mod til at synge.
Alter: Livsglæde + god energi + sammenhold + styrkelse af kroppen og udvikling af stemmen + mere lydhør.
Tenor/bas: socialt gavnligt + glæde + musikalsk udbytte + nydelse ved pragtfuld nodesammenfletning + fællesskab.

Afholdte arrangementer 2022:

Tillykke med Øresundskorets 10 års jubilæum

5/12: Mandag d. 5/12 kl. 18.30 Julekoncert med fællessang i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup. Tusind tak for et brag af en skøn julekoncert med et sangglad publikum, på gensyn til sommer.

21/11: Mandag d. 21/11 kl. 17.00 Adventskoncert med fællessang for beboere og personale i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en vellykket koncert, dejligt at se så mange beboere.

3/11: Spil dansk aften torsdag d. 3/11 2022 kl. 19.00-21.00 i Musica Art i Hellerup, tusind tak for en dejlig aften med fællessang, solo indslag og musikforedrag med Emilie Christine Jønsson med live stream fra Mainz. På gensyn i 2023.

22/8: Sæsonstart i Øresundskoret kl. 17. Velkommen i koret til de nye sangere.

20/6: Sommerafslutning for Øresundskorets medlemmer mandag 20. juni kl. 17 i Holmegårdsparkens Kirke. Tusind tak for en skøn sommerafslutning med herlig fødselsdagsmiddag i Holmegårdsparkens Café.

13/6: Tusind tak for en dejlig sommerkoncert i Holmegårdsparkens Kirke for beboere, pårørende og personale. Fødselsdagskoncert.

10/6: Tusind tak til alle de sangglade i alle aldre, der deltog i Midsommersange, viser, jazz og fællessang - med Musica Art og Øresundskoret i Øregårdsparken.

30/5: Mandag 30. maj kl. 19.00 Sommerkoncert i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte, hvor vi har fejret korets 10 års fødselsdag. 

Bootcamp 16/5 og 28/5: træning for korsangerne før fødselsdagskoncerterne.

Afholdte arrangementer 2021:

13/12: Julekoncert: Tusind tak til alle for en dejlig julekoncert og juleafslutning i Øresundskoret mandag d. 13. december 2021 kl. 19.00 i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek. På grund af Corona-situationen holdt vi i år et LUKKET julearrangement for Øresundskoret og få inviterede gæster.

18/12: Carol sang i Helsingør: Korsangere fra Øresundskoret og Oktavius sang julecarols i gaderne i Helsingør by og spredte julestemning lørdag 18. december 2021. Tak for en dejlig dag og hyggeligt traktement på Lagonis kaffebar med glögg og varm cacao.


Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt kor for kvinder og mænd i alle aldre, vi synger sammen hver mandag. Vores formål er at træne stemmerne og have det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus.

Koret har eksisteret i 11 år og synger et alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser og sange, unisone fællessange og klassisk og rytmisk flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til både den kirkelige og verdslige musikkultur gennem arbejdet med at indøve sangene. Du lærer at underordne dig helheden for at skabe en fælles korklang og du lærer at lytte for at lære, da det kræver stor indlevelse og koncentration at synge flerstemmigt.

Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson, dog har vi i Corona-tiden haft perioder med online kor eller sunget i mindre grupper eller måttet finde større lokaler og har måttet aflyse koncerter ligesom andre kor i hele landet for at undgå smitte. Vi opmuntrer andre til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred, mental sundhed og godt humør og holder derfor Syng sammen med Øresundskoret koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen.

Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer øvelser og korsatser til Øresundskoret.

Kontakt korleder Agneta Mei Hytten på sms 23303108 og hør nærmere om dine muligheder for at deltage i et skønt kor med fokus på fællesskab og godt humør og det at have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere ved at få træning af stemme, åndedræt, hjerne og krop.