Spring til indhold

Musica Art forsknings områder

STOR TAK til Kunstrådet, Kulturstyrelsen, Sonning Fonden, Dansk Komponistforening, Augustinusfonden og Undervisningsministeriet for støtte til musikforskning og projekter.

Desuden vil vi gerne takke en lang række andre fonde og samarbejdsparter, der er krediteret særskilt under de respektive projekter, som vi løbende opdaterer her på siden.


Forskning og research

Digitaliseret kulturarv: Projektledelse for kulturarvs- og forskningsprojektet Historien om Vor tids musik. Se og hør ny musik i tv og radio. Læs bogen "Historien om Vor tids musik" med musik-, kultur- og mediehistorie 1950-2000 og nøglen til uropførelser i tv- og radio fra Danmarks Radios guldalder. Find oversigter med udsendelsestitel og -dato i bogen og hør og se CD og DVD med godt 700 udsendelser på biblioteket via www.bibliotek.dk og www.kb.dk.

Historien om Vor tids musik - bogen om dansk musik- og kulturhistorie i anden halvdel af 1900-tallet er skrevet af tidligere musikchef i DR Mogens Andersen (1929-2008). Den handler om Danmarks Radios guldalder i monopoltiden og rollen som kulturlokomotiv, dokumentation af musikprogramfladen i perioden 1950-1990 i radio og tv, vigtige nøglepersoner i samtiden og underholdende formidling direkte fra DR arkiverne. Unik guldgrube af fakta og viden om perioden. Bogen er udgivet posthumt i 2009 hos Edition Wilhelm Hansen. Redaktion cand. mag. Finn Gravesen og cand. mag. Agneta Mei Hytten. Bogen henvender sig til særligt musikinteresserede - alment og inden for videregående undervisning og forskning og kan købes HER

Musik i læring - pilotprojekt til digitalisering af undervisnings sektoren og faglig optimering.

Digitalisering af kulturarv - research og projektledelse i DR med opgaver for DR Koncerthuset, DR Symfoniorkestrets forening og DR Musikarium.

Musik i medier - fundraising og projektledelse, undervisningsmateriale til skoler, gymnasier, videregående uddannelser.


Vi formidler forskning om nyere dansk kulturhistorie, medier, kunst og musik til gavn for almenheden.


Kontakt: cand.mag. Agneta Mei Hytten, +45 23303108, e-mail: info[a]musicaart.dk.